intrebarile nuntii tale

Written by andrei. Posted in Uncategorised

Cu cat timp inainte de eveniment ar trebui sa incep sa ma pregatesc?

Pregatirile pentru nunta ta, te sfatuim sa le incepi cu minim un an inainte. Primul pas este sa fixezi data nuntii tinand cont de calendarul religios si alte detalii de care, din mtive personale, vrei sa tii cont. Poate vrei sa stabilesti ziua nuntii la o data anume importanta pentru voi (ziua in care v-ati cunoscut, ziua de nastere a ta sau a lui, etc).

Cu cat timp inainte sa rezerv restaurantul?

Cu cat mai mult timp inainte. Nu putini au fost cei care au fost nevoiti sa isi amane nunta din cauza ca nu au gasit o locatie care sa fie pe placul lor. Asa ca, din momentul in care ai luat decizia, primul drum trebuie sa il faci la restaurant. Ori, poate ar fi mai bine sa spunem primele drumuri fiindca este indicat sa vizitezi mai multe locatii, sa compari preturile, calitatea oferita, serviciile si sa te hotarasti care iti place mai mult! Acordati-va timp sa vizualizati o gama larga de restaurante inainte de a lua decizia finala. Rezerva asadar restaurantul cu minim 12 luni inante (cel mai bine chiar 18 luni ca sa dormi linistita!) Inainte de a incepe cautarile stabiliti de comun acord care este tema nuntii, cat de complex va fi evenimentul si cat de mare (aici ma refer la numarul de invitati).

Ganditi-va din timp la numarul maxim de invitati pe care sa mizati. Nimanui nu-i place sa stea inghesuit si sa nu aiba loc pentru dans asa cum o sala care practic poate cuprinde un numar de 400 de invitati, va arata saracacioasa si trista cu doar 5 mese de nunta, cu maxim 50 de invitati.

Totodata, daca va hotarati ca nunta voastra sa cuprinda mai multe momente speciale de genul: dansatori profesionisti sau o formatie mare care necesita scena si lumini, asigurati-va ca va fi sufiecient spatiu unde artistii sa isi poata manifesta in voie momentul artsitic.

Pe langa toate aceste lucruri importante, restaurantul trebuie sa fie curat, estetic, cu o servire excelenta, si cu un meniu de nunta compus din preparate proaspete, gustoase si armonios asezate in farfurie.

Cu cat timp inainte sa rezerv formatia?

Concomitent rezervarii restaurantului ar trebui sa rezervi si serviciile unei formatii de muzica. Trebuie sa stii ca o formatie buna e si cautata si pt acest motiv ar fi un motiv suplimentar de liniste pt tine daca ai avea un contract de prestari servicii semnat cu respectiva formatie.

Cu cat timp inainte trebuie sa discut cu preotul pentru cununia religioasa?

Cu aproximativ 6 luni inainte se face programarea la biserica. Incearca sa alegi o biserica oarecum in apropierea restaurantului daca vrei sa pleci de la biserica direct la restaurant cu invitatii.

Cum sa programez cununia de la biserica si petrecerea de la restaurant?

Cununia religioasa dureaza intre 30 si 90 de minute. Deci ai de ales: fie fixezi petrecerea la un interval de 2 ore fata de cununia religioasa si pleci apoi direct catre restaurant, fie lasi un interval mai mare in care invitatii au timp sa mearga pana acasa, iar tu iti poti trage sufletul linistita, poti face poze cu mirele, familia si nasii, iar apoi poti fi sigura ca ajungi inaintea tuturor la restaurant pentru a-i primi.

Cum procedez cu decoratiunile?

Cu aproximativ 2 luni inainte de nunta, dupa ce ai hotarat locatia, poti negocia cu o agentie specializata in decoratiuni. Ei iti vor prezenta mai multe variante de aranjare iar tu iti poti alege. Daca au mai decorat restaurantul pe care l-ai ales tu si pentru alte nunti poti avea norocul sa iti arate fotografii si sa poti spune exact ce vrei. Exista desigur si varianta sa-ti decorezi singura sala pentru nunta.

Cu cat timp inainte se trimit invitatiile?

Invitatiile se trimit cu aproximativ 1-2 luni inainte de evenimentul propriu-zis, insa este bine sa fii prevazatoare si sa le comanzi cu cel putin 3 luni inainte. Nu se stie niciodata de unde sare ghinionul, prin urmare ia in calcul orice problema neprevazuta si rezerva-ti din start timp pentru a o rezolva. Daca totul merge cum a fost planificat, atunci vei avea mai mult timp pentru a le trimite!

Cand stabilesc meniul de nunta?

Invitatii “judeca” o nunta reusita dupa aspecte precum: meniu, bautura, servire, ambianta si muzica. Si cum nunta se face cu oameni apropiati, ni se pare logic sa ii tratam asa cum se cuvine. Ceea ce se traduce in alegerea unei meniu bogat, variat si desigur, delicios.De multe ori, datorita emotiilor si a “alergaturii” din timpul nuntii, mirii sunt nevoiti sa sara peste felurile pregatite.

Totusi, nu trebuie sa exagerati cu grija fata de preferintele culinare ale invitatiilor vostri, insa trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri:

- aperitivul este foarte important. Toata lumea este infometata cand ajunge la restaurant, de aceea acesta trebuie sa fie variat si imbelsugat, deloc saracacios.

- restul felurilor principale trebuie sa fie un mix care sa satisfaca pe toata lumea: peste, carne de porc si pui si garniturile aferente. Indiferent unde este nunta organizata sarmalele sunt bine-venite.

Meniul se stabileste cu 1-2 saptamani inainte de eveniment.

THIS WEEK178880